HALstad Centraal

In juli, augustus en september worden diverse orgelconcerten gegeven op de prachtige orgels van de Grote Kerk. Woensdagavond 29 juli is de beurt aan Peter Ouwerkerk (Amsterdam).

Ouwerkerk (1968) won in 1994 het Internationale Rijnstreek Orgelconcours in Nijmegen. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Muziek & Liturgie, en zakelijk leider van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij speelt vast in de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep, maar concerteert ook elders in binnen- en buitenland.

Peter Ouwerkerk speelt Bach, Alain en Sweelinck. Zowel Bach’s Fantasia in g als Sweelinck’s Fantasia zijn grensverleggend en waren op orgels van toen nauwelijks te spelen. Alain was zeer getalenteerd, maar stierf vroeg in de Tweede Wereldoorlog in een vuurgevecht.

Het concert duurt van 20.15 tot 21.45 uur. Toegang is € 8 (Vrienden € 7). Meer info op Grotekerkalkmaar.nl. In de kerk is voor € 2,50 ook een speciaal programmaboekje te koop. Tip: bezoek op vrijdagen om 12.00 uur of 13.00 uur de gratis kaasmarktconcerten. Op 31 juli speelt Manuel Tomadin.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl