Na het stof gedaald is rond de ICG en alle gasten naar huis zijn, is de balans opgemaakt voor de successen van Team Alkmaar. Bij elkaar zijn zes gouden, acht zilveren en drie bronzen medailles gewonnen.

De judoka's namen liefst acht medailles mee naar huis, waarvan drie goud. De volleyballers wonnen goud en zilver. En dan was er het meiden voetbalteam, dat voor alweer het vierde jaar op rij goud pakte (1-0). Het zesde goud was voor het estafetteteam 4 x 100m vrije slag. Danae Kingma, Kim Groeneveld, Jente Dekker en Danique Bernard wonnen in een thriller nét van Windsor (Canada) en Plock (Polen) met 4.10.54 min.

Zwemmer Luc Kroon haalde het maximale uit zijn finale 100 meter vrije slag en pakte in 55.06s zilver. Diezelfde kleur was er voor de Alkmaarse jongens turnploeg, bestaande uit Stef Smits, Lennart Obbink, Jaro van Wijgaarde, Tim van Diepen en Mees Knijnenberg. Op de atletiekbaan pakte hoogspringer Stan Nijhuis zilver met een dik persoonlijk record van 1.81m.

Beachvolleybalsters Quinty Wagner en Rianne Stok waren vermoeid in de finale, maar toch tevreden met zilver. Tom Koops en Dyon Bleeker behaalden in het zandcourt na strubbelingen onderling uiteindelijk samen brons. Atlete Nina van Diepen pakte brons op de 800m.

Tennisduo Dax Donders en Martijn Kerssens kregen het brons, nadat zij hun teamgenoten Boas Deden en Gooitzen van der Schaaf versloegen met 6-2 en 6-2.

De sportiviteitsprijs ging de verbouwereerde volleyballer Liam Ochaya uit Oostenrijk. De vermoeidheid leek bij het slotfeestje zijn tol geëist te hebben. De muziek ging harder maar er ontstond niet veel beweging. De dag erna stroomde het atletendorp leeg, terwijl iedereen terug naar de eigen stad ging. De duizend vrijwilligers en STERA kijken tevreden terug op een evenement dat zij met zeer korte voorbereidingstijd toch goed hebben laten verlopen. (foto: Annette van Dijk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl