Vijf weken geleden zagen de twee volleybalteams van Team Alkmaar er nog niet uit, maar door intensieve training met Christophe George (meisjes) en Rogier van Meggelen (jongens) ontstond een echt geheel. Beide teams drongen zowaar tot de finale door van de International Children's Games.

De jongens bereikten de finale door Graz (Oostenrijk) te verslaan in een spannende kruisfinale. De meisjes speelden tegen Slovenj Gradec (Slovenië) een thriller van een driesetter. Met wilskracht en doorzettingsvermogen, aangemoedigd door het thuispubliek, haalden ook zij de eindstrijd.

Zondag nam het jongensteam het op tegen het machtige Ufa (Rusland), waar ze in de voorronden van hadden verloren. Alkmaar weerde zich kranig, maar Ufa was weer te sterk: 25-12, 25-17. Evengoed een uitstekende prestatie met zilver als beloning.

De meiden moesten weer tegen Slovenj Gradec. In het slot van de eerste set wist Alkmaar met harde midden aanvallen de Slovenen te ontregelen: 25-20. In de tweede begon Alkmaar slordig maar het kon weer langzij komen. Het werd een zenuwslopende strijd maar een rake klap van aanvoerster Sophie van Os gaf de uiteindelijk doorslag: 30-28. Goud dus! (foto's: Bob Dijksen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl