De eerste lichting van het Kraamcollege heeft maandag haar diploma ontvangen. Drie jaar geleden hebben de drie roc's Horizon College, Kop van Noord-Holland en het Regio College samen met Omring Kraamzorg, De Kraamvogel en KraamZus, zich ingezet voor een opleiding Kraamverzorging in regio Noord-Holland Noord.

Doel is het samen werven en opleiden van talenten voor de kraamzorg met een opleiding die beter aansluit bij de arbeidsmarkt. De eerste diploma’s nieuwe stijl zijn aan zestien geslaagden uitgereikt. Veertien van hen hebben inmiddels een contract bij een kraamzorginstelling.

De kraamzorginstellingen signaleerden drie jaar geleden een dreigend tekort aan personeel door vergrijzing in de regio en een te geringe belangstelling van jongeren. Met betrokken partijen is besloten te starten met een opleiding die gericht en specifiek opleidt tot kraamverzorgende. De drie roc’s werven daarvoor ieder leerlingen.

De opleiding duurt drie jaar en wordt in Alkmaar gegeven. In samenwerking met het bedrijfsleven hebben de drie roc’s de verantwoordelijkheid genomen om het Kraamcollege te realiseren, inspelend op het goede arbeidsmarktperspectief in de regio Noord-Holland Noord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl