Een heel jaar lang hebben de leerlingen van de brede daltonschool Liereland geld ingezameld voor het Jeugdsport- en cultuurfonds Alkmaar. Dit deden zij onder andere door het verzamelen van lege flessen en het organiseren van een Fancy Fair.

Basisschool Liereland sponsort een jaar lang een goed doel, gekozen door onder andere de leerlingen van de leerlingenraad. Het doel is maatschappelijke betrokkenheid te stimuleren bij kinderen en hun ouders. Niet iedereen is zich ervan bewust dat het niet voor ieder kind normaal is om naar een sportclub, muziek- of dansles te gaan. Niet ieder gezin heeft daar geld voor.

"Liereland vindt het belangrijk dat kinderen zich dat realiseren. Ook weten de leerlingen nu dat er meerdere kinderen van Liereland dankzij het Jeugdsport- en cultuurfonds kunnen sporten of dans- of muziekles kunnen volgen. Sporten is voor alle kinderen belangrijk. Een kind kan op school goed presteren als het ook op andere gebieden actief kan zijn. Dit hoort in evenwicht te zijn", zegt Margriet Hoekstra, directeur van Liereland.

Het Jeugdsport- en cultuurfonds heeft maandag in het bijzijn van alle leerlingen en leerkrachten van Liereland een prachtige cheque ter waarde van €650 mogen ontvangen. Een geweldige prestatie van alle leerlingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl