In juli, augustus en september worden weer concerten gegeven op de orgels van Grote Kerk. Stadsorganist Pieter van Dijk stelde de programma samen met ook organisten nog niet eerder verwelkomd. Woensdag 8 juli om 20:15 uur bijt organist Erwin Wiersinga het spits af.

Erwin Wiersinga (1962) is organist in Roden en sinds 2014 titulair organist van de Martinikerk in Groningen. Hij doceert orgel aan de Universität der Künste in Berlijn en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij concerteerde in Europa en het verre oosten.

Eerst zijn diverse stadia van de muzikale ontwikkeling en vormen te horen van Sweelinck tot Bach. In de tweede helft speelt Wiersinga het bijzondere ‘Tanz Toccata’ van Anto Heiller (1923-1979) die zelf geraffineerd gebruik maakte van de mogelijkheden van het Alkmaarse orgel.

Toegang is €8, voor Vrienden €7. Meer op de website van de Grote Kerk. Hier is voor €2,50 ook een programma te koop. In juli en augustus verzorgen vakorganisten weer elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis kaasmarktconcerten van een half uur.  Vrijdag 10 juli speelt organist Frank van Wijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl