De eerste vestiging van een vernieuwende Europese kebab franchiseketen start binnenkort in Alkmaar. Ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop en Baris Kürkcü haalden de populaire Baba Rafi formule uit Azië naar Europa en pasten deze volledig aan naar Europese maatstaven en trends.

Met sterke focus op gezonde en duurzame gerechten onderscheidt Baba Rafi zich van bestaande kebab-, döner- of shoarmazaken. Ter financiering van deze eerste vestiging deden Alkmaarse ondernemers succesvol een beroep op het publiek: 176 particuliere investeerders staken via Collin Crowdfund € 250.000 in het bedrijf.

Baris: “Elke niche in de food-industrie heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt naar meer duurzame en verantwoorde gerechten." Samenwerking met een culinair adviseur en een voedingsdeskundige zorgt er ook voor dat gerechten geschikt zijn als lunch, voor iedereen. Of hongerige mensen ook na uitgaansuren terecht kunnen, is nog even afwachten.

In de Alkmaarse vestiging op de hoek Gedempte Nieuwesloot - Koningsweg kan ervaring worden opgedaan om uit te breiden in Europa, waar jaarlijks meer dan 10 miljard euro wordt omgezet met kebab. Het hoofdkantoor is gevestigd Jakarta, Indonesië.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl