De belangstelling onder mbo-leerlingen om een eigen zaak te starten groeit: een recordaantal certificaten CE Ondernemerschap wordt uitgereikt bij het ROC Horizon College. Rond 100 leerlingen Haarmode, Brood & Banket, Techniek, Handel & Transport, Horeca en Sport & Bewegen volgden de cursus Bouwstenen voor Ondernemerschap. Vorig jaar waren dit er nog 38.

De cursus levert brede scholing voor jonge ondernemers in spé en wordt aangeboden in samenwerking met de Rabobank en andere partners in het bedrijfsleven. Zowel marketing, financieel beheer als het opstellen van een ondernemingsplan komen aan de orde.

Dinsdagavond zijn de eerste dertig certificaten uitgereikt op de Alkmaarse vestiging, want ook van buitenaf kan men meedoen. De anderen krijgen het certificaat samen met hun diploma.

Volgens Jan Ferwerda, coördinator van de cursus, komt de toenemende belangstelling voort uit de groei van ondernemerschap en dan met name het aantal ZZP’ers. "Om een onderneming te starten heb je een goede basis nodig, vooral gezien het groot aantal bedrijven dat het niet redt binnen de eerste vijf jaar. Ook jongeren, onze leerlingen, worden zich daarvan bewust."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl