De afgelopen weken zijn er bij niet minder dan drie autobedrijven in de regio Alkmaar winterbanden gestolen. De schade voor deze bedrijven loopt in de tienduizenden euro’s. Het gaat om de autobedrijven van Dirk van der Steen in Limmen, Joop en Maarten van der Steen in Heiloo en André Renses in Alkmaar.  

De zaak kwam aan het rollen toen de buurman van Garage Renses, Hoekstra Verkeersopleidingen, beelden van de eigen bewakingscamera’s van 27 mei op Facebook plaatste.

Hierop is te zien hoe een wit busje langs de weg stopt en weer doorrijdt nadat er een persoon is uitgestapt. Van wat hierna is gebeurd zijn geen beelden omdat de daders bij zowel Renses als Hoekstra de bewakingscamera’s onklaar hebben gemaakt door er zwarte verf overheen te spuiten.

Hoekstra riep iedereen op die de persoon in de video of het witte busje waar de daders in reden herkende om het bij de politie in Alkmaar te melden. Op 27 mei is er overigens niets meegenomen bij Garage Renses omdat een medewerker op tijd de politie kon alarmeren.

Renses is drie weken geleden ook al gezocht door waarschijnlijk dezelfde dieven; ze wisten toen een groot aantal sets winterbanden buit te maken.

Tot dusver zijn er in reactie op het Facebookfilmpje van Hoekstra geen bruikbare tips binnengekomen. De politie onderzoekt de zaak. (foto: Google Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl