In december werd nog de noodklok geluid. Veertien inbraken in Oudorp in één maand tijd. Structureel probleem of toeval? Het laatste lijkt het geval, want in de eerste vijf maanden van 2015 zijn ‘slechts’ drie inbraken en drie pogingen daartoe gepleegd.

Politieteamchef Jan Keller: "Iedere inbraak is er een te veel, want iedere keer is er iemand slachtoffer. Aan de andere kant moeten we ons ook niet gek laten maken door de cijfers. De ene maand zijn er nu eenmaal meer inbraken dan de andere. Wat we wel zien is dat het aantal jaarlijks terugloopt." 

Tegenover de zes (pogingen tot) inbraak staan er 53 in diezelfde periode vorig jaar. In de hele gemeente is het aantal van 252 naar 167 gedaald.

Keller ziet dit als een gevolg van een integrale aanpak met de gemeente en bijvoorbeeld woningstichtingen. "Maar ook bewoners zijn van onschatbare waarde. Zij kunnen ons informatie verstrekken over verdachte situaties. En in een situatie van een woninginbraak, telt elke seconde. Het is belangrijk dat we informatie krijgen over een signalement, vluchtvoertuig en –route."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl