Op 4 juni komt er een SnuffelVrijwilliger van het Sophia SnuffelCollege met haar hond op bezoek bij groep 1/2 van basisschool DURV! aan de Elgerweg in Alkmaar. Het Sophia SnuffelCollege is een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren.

Het doel is om hondenbeten bij kinderen te voorkomen worden en de angst voor honden bij jonge kinderen weg te nemen. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.

Bij het eerste bezoek maken de kinderen eerst kennis met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt er een echte hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd.

Alle kinderen die dat willen mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Meer informatie is te vinden op www.sophiasnuffelcollege.nl. (foto: Suzan Swaters)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl