Uitgeverij Kluitman komt terug in de binnenstad van Alkmaar. Op 20 mei heeft Kluitman de voormalige zoutziederij De Eendracht aan de Schelphoek 2 betrokken. Burgemeester Bruinooge verricht donderdag 27 mei de opening en verlengt meteen officieel het recht tot het voeren van het predicaat Hofleverancier tot 2040.

Directeur Piero Stanco: ‘Kluitman bestond afgelopen jaar 150 jaar. Hiermee zijn we de oudste zelfstandige kinderboekenuitgeverij van Nederland. Het is mooi dat we ons jubileumjaar kunnen afsluiten met het bericht dat wij de komende 25 jaar weer het predicaat hofleverancier mogen voeren."

Kluitman werd al in 1889, tijdens het bewind van Koningin Emma, hofleverancier. Het is de derde keer dat de uitgeverij het predicaat toegewezen krijgt.

Het monumentale pand De Eendracht stamt uit 1782. Kluitman-marketeer Otto Wollring: ‘Wij zijn blij dat we dit voor Alkmaar gezichtsbepalende pand mogen betrekken. Door de ligging op de kop van de hoofdwinkelstraat van Alkmaar worden de historische banden die Kluitman met het centrum van Alkmaar had ook weer in ere hersteld. Het is de perfecte inspirerende omgeving waar we naar op zoek waren".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl