Woensdag 20 mei om 11.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het Bibliotheeksteunpunt in woonzorgcentrum De Horn in Schermerhorn. Het steunpunt van Bibliotheek Kennemerwaard is deel van een bredere dienstverlening in de Schermer met de Bibliotheek op School, Boekstart en Bibliotheek aan Huis.

Hanneke Idema, sectormanager publieksdiensten bij Bibliotheek Kennemerwaard, zal het openingswoord doen. Directrice Erna Winters zal daarna de achtergrond van de nieuwe locatie belichten. De officiële opening wordt verricht door wethouder Anjo van de Ven.

Het Bibliotheeksteunpunt van 10 m² heeft een kleine actuele collectie romans, leestafels met kranten en tijdschriften en een internetwerkplek. Leden kunnen via het zelfservicesysteem lenen. Materialen kunnen gratis worden aangevraagd. Er is ook een Boekspotkast voor boekenruil. Vanaf 20 mei is het steunpunt elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur open.

In de wachtkamer in De Horn staat een kast met Boekstart materialen en informatie; Boekstart stimuleert lezen met kleintjes. En op alle vijf Schermer basisscholen is nu een Bibliotheek op School, mét leesconsulent. Bibliotheek aan Huis bezorgt materialen (vrijwilligers gezocht).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl