De politie zoekt de persoon die zondag met een kentekenloze blauwe Yamaha sportmotor gevaarlijk en extreem hard door Alkmaar en de regio reed.

De motorrijder passeerde zondagavondmiddag op de Helderseweg een groep agenten die een snelheidscontrole hielden. Hij haalde een snelheid van 183 km/uur, waarop een motoragent de hem staande wilde houden. De bestuurder weigerde echter te stoppen en voerde in plaats daarvan zijn snelheid verder op. De motoragent zette de achtervolging in de richting van Burgervlotbrug.

Tijdens de achtervolging haalde de snelheidsduivel gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit en reed op rotondes tegen het verkeer in. De achtervolging ging via Groet en Schoorl en de Helderseweg weer terug naar Alkmaar. De motorrijder negeerde nog twee keer een stopteken. Uiteindelijk reed hij over de A9 richting Haarlem. Hier staakte de achtervolgende motoragent de achtervolging, omwille van de veiligheid.

Omdat de motor geen kenteken had, kon de politie de eigenaar niet achterhalen. De politie vraagt getuigen die weten om wie het gaat zich te melden bij de verkeerspolitie via 0900 8844, anoniem via 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl