HALstad Centraal

Nederland telt inmiddels 141 broodfondsen, waarvan een groot aantal in Noord-Holland. Ook in regio Alkmaar is veel belangstelling. Daarom is er 21 mei om 19:30 uur (inloop 19:00 uur) een informatieavond over deze collectieve arbeidsongeschiktheidsvoorziening in de TelefoonCentrale aan de Koelmalaan 350. 

Een broodfonds is een collectief waarin 20 tot 50 zelfstandige ondernemers elkaar steunen als zij een periode arbeidsongeschikt zijn. Het is een betaalbaar en transparant alternatief voor de AOV. Het fonds is er voor alle ondernemers, zoals zzp'ers als ondernemers met een BV of VOF.

Initiatiefneemster voor de bijeenkomst is Julie Huibregtsen uit Bergen. Zij is actief in projectmanagement en social marketing. Meer informatie en een kaart van actieve broodfondsen staat op www.broodfonds.nl. Op LinkedIn, Twitter en Facebook staan actuele discussies en nieuwtjes.

Deelnemers kennen elkaar en bepalen wie zij toelaten. Ze zetten maandelijks een bedrag opzij op hun individuele broodfonds rekeningen. Er is keuze uit acht niveaus, van €35 tot €115. Zodra iemand ziek wordt, krijgt hij van de anderen een kleine schenking, genoeg om van te leven. Wie stopt, kan het tegoed gewoon meenemen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl