Op vrijdag 1 mei om 10:00 uur viel de eer om de bel van de Almaarse kaasmarkt te luiden te beurt aan de heer Piet Schagen. Hij is voorzitter van Veteranen Alkmaar en omstreken. 

Oud Indië- en Nieuw-Guinea-gangers, hebben enkele jaren geleden Veteranen Alkmaar en omstreken opgericht. Omdat de herdenking van 2015 in het teken staat van de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden vond de burgemeester het nu een passende gelegenheid om de heren uit te nodigen voor de officiële opening van de kaasmarkt.

Daarnaast is Pepijn Kroeke als gast op de kaasmarkt aanwezig. Pepijn is de eerlijke vinder die in maart een tas met sieraden en juwelen uit een sloot opviste en dat bij de politie meldde waardoor de voorwerpen terugbezorgd konden worden bij de eigenaar.

Als beloning nodigde de burgemeester Pepijn uit voor een bezoek aan de kaasmarkt. Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp was aanwezig en maakte een fotoserie die in zijn geheel te zien is op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl