Het bestemmingsplan voor het gebied rond het Ritsevoort en de Clarissenbuurt in Alkmaar laat ruimte voor interpretatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat er aan het Ritsevoort toch een wooncomplex met winkel gebouwd mag worden.

In 2012 tekenden tien bewoners bezwaar aan bij gemeente. Ook Cees Piet, eigenaar van rijksmonument de Molen van Piet daagse het college voor de rechter omdat wooncomplex het uitzicht vanaf zijn molen zou beperken. Hij kreeg gelijk, maar nu blijkt dat het wooncomplex er toch wel komt.

In het bestemmingsplan staat dat er niet gesloopt en opnieuw gebouwd, maar alleen vernieuwing aangebracht mag worden. Aangezien Rits BV een heel nieuw complex wilden bouwen leek het erop dat het plan niet door kon gaan, maar de advocaat van Rits BV wijst erop dat bestemmingsplan niet volledig duidelijk maakt wat er wel en niet mag.

Hij ging daarom in beroep en hieruit volgde dat het bestemmingsplan niet duidelijk stelt dat er helemaal geen nieuwbouw mocht komen. Rits BV mag het wooncomplex dus gaan bouwen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl