Een jaar geleden zouden er in Alkmaar al 125 parkeerautomaten staan waar met muntgeld, creditcard en pin betaald zou kunnen worden. Ze staan er nog steeds niet. Een woordvoerster van de gemeente laat het NHD weten dat de vertraging is te wijten aan de leverancier van de nieuwe parkeerautomaten.

Het lukte namelijk maar niet om de verschillende soorten betalingen goed en netjes af te handelen. Hierdoor kon de gemeente niet garanderen dat alle betalingen zouden lukken. Maandag 20 april wordt hopelijk meer duidelijk wanneer er werkende automaten geleverd kunnen worden; dan heeft de gemeente een gesprek met de leverancier.

Het college van Alkmaar wilde eigenlijk parkeerautomaten waar alleen via een app, sms en pin betaald kon worden, maar de raad van Alkmaar wees erop dat niet alle buitenlandse bezoekers in Nederland met pin kunnen betalen. Vervolgens werd in maart 2014 een motie van de VVD aangenomen waarin ook creditcards en contant geld waren meegenomen.

Hierop volgde een lange periode van uitstel; hopelijk blijkt maandag dat er vooruitgang in de zaak komt. De gemeente wil de nieuwe automaten ergens in 2015 geplaatst hebben.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl