HALstad Centraal

Vorige week vond het eerste Roeicafé Noord-Holland plaats bij de Alkmaarse roeivereniging ARZV. Het Roeicafé NH is een nieuw initiatief van ARZV, Ossa uit Heerhugowaard en ZZV uit Zaandam, met inspirerende lezingen van bekendheden uit het Nederlandse roeien.

Nico Rienks had de eer de aftrap te doen. De vijfvoudig Olympiër is winnaar van 2 gouden en 1 bronzen medaille en nu actief als coach bij Project 2020; een opleidingstraject voor een Dames 8, met als doel goud tijdens de Spelen 2020 in Tokyo.

Teamontwikkeling en de rol van de coach daarbij vormden de rode draad van Riens' verhaal.  “Een goede coach past zich aan, durft los te laten. Het werkt niet als je directief bent”. Daarnaast zijn sfeer, onderling vertrouwen en elkaar begrijpen van belang. Met foto’s en grafieken van oude fysiologische testen deed hij zijn verhaal en hij vertelde over de obstakels die hij met zijn team overwon. Obstakels die deels nu ook de kop op steken.

Het volgende Roeicafé Noord-Holland is eind april bij ZZV in Zaandam. Dan met bondscoach Mark Emke, die alle ins en outs over roeitechniek komt vertellen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl