De 33-jarige Alkmaarder die op 12 mei zijn echtgenote neerstak is donderdag veroordeeld tot vijf jaar celstraf. De vrouw raakte zeer ernstig gewond. Het incident gebeurde in het bijzijn van hun twee kleine kinderen. Naast de celstraf krijgt Efram K. hij vijf jaar contactverbod met het slachtoffer en moet hij haar krap 7.400 euro schadevergoeding betalen.

Efrem K. en zijn vrouw hadden al langere tijd relatieproblemen. Ze kregen op de bewuste dag ruzie en daarbij ging hij haar met een mes te lijf. Ze bevond zich in bed en hun twee zeer jonge kinderen lagen bij haar te slapen. De vrouw werd in haar gezicht, hals en borst gestoken en liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. Daarna kneep Efrem K. ook nog eens haar keel dicht. De kinderen waren wakker geworden toen hun moeder schreeuwde en zich tegen hun vader probeerde te verweren. Ze hebben de steekpartij van dichtbij meegemaakt en lagen nog in bed toen de politie binnenkwam.

De rechtbank vindt bewezen dat poging tot doodslag is bewezen, en rekent de verdachte zeer aan dat hij kennelijk tegen de achtergrond van relatieproblemen probeerde op deze wijze zijn vrouw te doden, in het bijzijn van hun kinderen. "Ze zullen moeten leren leven met het besef dat hun vader op een gruwelijke wijze heeft geprobeerd hun moeder te doden. Het slachtoffer zelf heeft doodsangsten moeten uitstaan. Zij ondervindt nog dagelijks de gevolgen van het handelen van de verdachte."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl