Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor Dijk en Waard waren er drie nieuwkomers: Authentiek Dijk en Waard, Lijst Planken en Forum voor Democratie. Maar waar de eerste twee er niet in slaagden om zetels in de gemeenteraad te veroveren lukte Forum dat wel. Sterker nog, De fractie van Carmen Bosscher wist met 7 procent van de stemmen  (onder voorbehoud) drie zetels in de wacht te slepen.

"Ik ben er erg trots op die drie zetels", zo laat Bosscher weten. "Ik ben ook dankbaar dat mensen met hun hart hebben gestemd en dat ze ons het vertrouwen geven om hun geluid te vertegenwoordigen." Tijdens de uitslagenavond afgelopen woensdag in het gemeentehuis in Heerhugowaard was Forum de grote afwezige. Een bewuste keuze: "Wij waren op een locatie elders. Dat was al eerder besloten. We vonden het gewoon fijn omdat samen te doen, samen als team."

Op de vraag op 'wat nu' antwoordt de FvD-lijsttrekker: "Nu gaan we er keihard tegenaan om te doen wat we hebben beloofd. Wat we erg belangrijk vinden zijn referenda, om de democratie te versterken. Daarnaast moet de QR-check weg, die zorgt vooral voor tweedeling en is niet te handhaven. Derde punt is kleinschaligheid. Dat draagt bij aan een gezonde samenleving". Carmen Bosscher denkt bijvoorbeeld dat gezondheidszorg voor iedereen beter is als gemeenten deze zelfstandig en zelf aanbesteden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl