Gemeente Alkmaar biedt in het kader van de Wmo 'Hulp bij het huishouden'. De contracten met de huidige aanbieders liepen op zijn einde en de gemeente startte een Europese aanbesteding met Zeeuws model. Dat betekent dat niet alleen de voorwaarden vast staan, maar ook de prijs. Elf van de twaalf inschrijvingen voldeden, en daaruit zijn uiteindelijk de huidige aanbieders geselecteerd. Zo kunnen cliënten hun vertrouwde thuishulp behouden. Er zijn ook twee nieuwe hulporganisaties aangetrokken.

"Een prettige en veilige woonomgeving is een belangrijke basisvoorzieningen voor onze inwoners", stelt wethouder Robert te Beest namens het college van Alkmaar. "Hulp bij het huishouden kan noodzakelijk zijn om dit te waarborgen. We weten hoe belangrijk deze ondersteuning is voor mensen die hierin niet op eigen kracht en/of met hulp van mensen uit hun omgeving kunnen voorzien. Ik ben dan ook blij dat de huidige ondersteuning aan cliënten kan doorlopen en inwoners daarbij op dezelfde aanbieders kunnen rekenen."

Aanbieders van 'Hulp bij het huishouden' zorgen voor een schoon en leefbaar huis zodat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ook wordt verwacht dat ze zelfstandigheid stimuleren, mogelijke problemen signaleren en preventief kunnen handelen. De contractverlengingen gaan in op 1 januari en lopen twee jaar, met de optie tot vier keer verlenging met een jaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl