De zorgverzekeraars hebben hun premies en voorwaarden voor 2022 gepubliceerd. Je huidige zorgverzekering eindigt op 31 december. Doe je niks, dan blijf je verzekerd bij je huidige verzekering. Is dit verstandig? Veel mensen denken dat de voorwaarden en de premie van hun verzekering ongewijzigd blijven als ze geen actie ondernemen. Dit klopt niet en daarom is het goed om elk jaar je zorgverzekering onder de loep te nemen. Gebruik hiervoor een online zorgvergelijker. Deze zorgvergelijker is helemaal up to date voor 2022. Vul je gegevens in en krijg een overzicht van de goedkoopste zorgverzekeringen tegen de beste voorwaarden.

De goedkoopste zorgverzekering kiezen

Hoe kies je de voordeligste verzekering? Via GoedkoopsteZorgverzekering.nl vergelijk je de verschillende zorgverzekeringen. Het is daarbij belangrijk om naar je eigen situatie te kijken. Verwacht je volgend jaar extra kosten te maken, omdat je bijvoorbeeld zwanger bent of moet er veel aan je gebit gebeuren? Hou hier rekening mee bij het afsluiten van je verzekering. In dit soort gevallen is een aanvullende verzekering vaak een aanrader. Neem bij de vergelijking ook je financiële situatie mee. Heb je een behoorlijke buffer en ben je bovendien gezond? Een hoger eigen risico is het overwegen waard. De premie zal dan ook automatisch lager zijn. Zo zijn er meer zaken waar je over na moet denken. Kies je graag je eigen zorgaanbieder en ben je bereid hier meer voor te betalen? Sluit dan een restitutiepolis af. Heb je minder behoefte aan vrije keuze en betaal je liever wat minder? Kies dan voor een naturaverzekering. Ga wel na welke zorgaanbieders gecontracteerd zijn bij de zorgverzekering van jouw keuze.

Hoe werkt overstappen

Het overstappen naar een andere zorgverzekering is niet ingewikkeld. Zeker niet als je gebruik maakt van de overstapservice. Je moet er op letten dat je tijdig je huidige zorgverzekering opzegt. Doe dit uiterlijk 31 december. Je hebt tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat een verzekeraar jou niet als verzekerde accepteert. Voor de basisverzekering moet elke zorgverzekeraar jou als verzekerde accepteren. Hierbij mogen ze niet kijken naar jouw leeftijd, gezondheid of financiële situatie. Ook de hoogte van de premie moet voor iedereen hetzelfde zijn. Je nieuwe verzekeringspapieren ontvang je ongeveer drie weken na het afsluiten van je verzekering. Overstappen? Doen!

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl