Burgemeesters Bert Blase en Leontien Kompier van Heerhugowaard en Langedijk hebben allebei weer iemand feestelijk onthaald die voor het eerst mag stemmen. Bijzonder is dat Djamillah Blaaser uit Heerhugowaard dinsdag tijdens het stemmen nog 17 jaar was.

Djamillah kon op haar 17e al stemmen vanwege de optie om vervroegd naar de stembus te gaan. Vandaag op de 24e is ze jarig. Dat weerhield burgemeester Blase er niet van om haar op het gemeentehuis te onthalen alsof ze al jarig was. In het gemeentehuis hingen ballonnen, waaronder een grote 1 en 8, en Djamillah kreeg een cadeautje.

Djamillah maakt graag gebruik van haar nieuwe stemrecht: “Het is belangrijk om je stem te laten horen. Op deze manier laat je weten waar je voor staat en kun je kiezen voor mensen die jouw mening vertegenwoordigen in de gemeenteraad.”

Sarah Nassirian Sheini is 38 jaar is genaturaliseerd tot Nederlander en daarom voor het eerst mocht gaan stemmen. Ze kwam in 2017 naar Nederland voor de liefde: haar man Jelle ontmoette zij tijdens een online game. Het echtpaar woont in Noord-Scharwoude met dochter Emma.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl