De stembureaus zijn zojuist geopend. Inwoners van Heerhugowaard en Langedijk kunnen er terecht om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeenten Dijk en Waard. Ook morgen en overmorgen kan er nog gestemd worden.

Een QR-code is niet nodig bij de stembureaus, wel moet iedereen een mondkapje dragen. Verder lijken de aangescherpte coronamaatregelen geen grote gevolgen te hebben. "In alle stembureaus is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand te houden", laat een gemeentewoordvoerder van Dijk en Waard mediapartner NH Nieuws weten.

Er kan gedurende drie dagen gestemd worden. "Door iedereen", benadrukt de woordvoerder. "Afgelopen maart kon dat ook op meerdere dagen, maar toen konden alleen kwetsbare groepen eerder stemmen. Om nu de drukte te spreiden is het voor iedereen mogelijk."

Langedijk en Heerhugowaard fuseren 1 januari tot de gemeente Dijk en Waard. Omdat per die datum een nieuwe gemeenteraad vereist is, kunnen inwoners deze week al stemmen. De rest van Noord-Holland kan in maart naar de stembus. Woensdagavond sluiten de stembussen om 21.00 uur en worden later die avond de voorlopige uitslagen bekend.

Elke dag zijn de stembureaus open tussen 07.30 en 21.00 uur. In Langedijk en Heerhugowaard zijn vandaag en morgen elf stembureaus open. Op woensdag zijn dat er vijfentwintig. Vijf van die locaties zijn 'stemstraten', waar je met de auto, brommer, fiets of lopend je stem kan uitbrengen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl