Met pijn in het hart lieten Pieter en Adiënne de Reus eerder dit jaar weten dat ze hun dagwinkel in Grootschermer gingen sluiten. Nu komt het einde erg dichtbij: zaterdagavond 27 november is het zo ver. De bezorging, catering en de stomerij worden ook gestopt. Een klap voor de gemeenschap, want de winkel en de bezorging zijn vertrouwd én straks zit het dorp zonder winkels.

Met het einde van het familiebedrijf wordt het 100-jarig bestaan nét niet gehaald, maar veel treuriger is het verlies voor de gemeenschap. Pieter en Adiënne zijn zo vertrouwd, dat ze zelfs huissleutels hebben van sommige klanten. Ze schrijven op hun winkelsite: "We realiseren ons dat de sluiting van onze winkel een klap is voor de leefbaarheid in het dorp en de omgeving. De sluiting van de laatste dorpswinkel van Grootschermer doet ons dan ook echt pijn."

"Vier generaties hebben hun beste krachten gegeven en wij zijn trots op wat onze families in al die jaren hebben bereikt", schrijft het tweetal. "De afgelopen jaren werd het voor ons steeds moeilijker om stand te houden te midden van de grote winkelketens in de regio. Alleen door uitbreiding van onze service konden we ons tussen de concurrenten handhaven. Dat betekende wel dat we lange dagen moesten maken om ons hoofd boven water te houden."

"Dat we hard moesten werken, daarvan waren we ons bewust toen wij in 1996, als jonge ondernemers, vol enthousiasme het bedrijf van onze ouders overnamen", aldus Pieter en Adiënne. Maar nu is het genoeg geweest, al weten ze nog niet echt wat ze gaan doen. "Wat straks rest zijn de mooie herinneringen." (foto: Dagwinkel De Reus)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl