Woensdagavond vond in een besloten setting in Cool Kunst en Cultuur het tweede Televisiedebat plaats. Twaalf partijvertegenwoordigers en een vertegenwoordiger van de Jongerenraad gingen het debat met elkaar aan over diverse thema's. Daarbij leken de onderwerpen 'wonen' en 'participatie de deelnemers het meest aan het hart te gaan.

Bij de meeste stellingen leek er echter wel gezamelijke grond te vinden, en dat doet vermoeden dat de vorming van een coalitie na de verkiezingen relatief eenvoudig te vormen zal zijn. Soledad van Eijk van GroenLinks wist wat extra aandacht naar zich toe te trekken door de Jeugdraad bokaal voor voor de meest heldere spreker te veroveren.

Volgens de stemmingen via Mentimeter twijfelde zo'n 38 procent van de stemmers aan het einde van de uitzending nog over de keuze. Omdat er vanwege Coronabeperkingen geen publiek bij kon zijn moest iedereen die geïnteresseerd was de verrichtingen volgen via de gemeentelijke website, Streekstad Centraal, Youtube of Facebook. De uitzending werd goed bekeken, de publieksdeelname aan de stellingen was in vergelijking wel wat mager.

De verkiezingen vinden op 22, 23 en 24 november plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl