00:00
55
00:00

Het was al op veel plekken een succes: een flitspaal die beloont in plaats van bestraft. Na Sint Maarten en Sint Pancras staat de 'spaarpaal' vanaf woensdag langs de Hoflaan in Bergen. De opbrengst van de paal is bestemd voor een speeltoestel voor de Van Reenenschool, vlak naast de drukke weg.

Automobilisten op de Bergense Hoflaan die onder de maximumsnelheid van 30 km/u blijven, zorgen ervoor dat er geld wordt bijgeschreven op de zogenoemde spaarpaal. Dat het belonen van goed gedrag werkt, bleek al in andere Noord-Hollandse plaatsen.

Eerder stond de spaarpaal in Sint Maarten, waar ruim 2.000 euro bij elkaar werd gereden. En in Sint Pancras spekten automobilisten afgelopen maand de kas van basisschool Het Baken aan de Bovenweg met ruim 3.700 euro.

In Bergen kunnen 'langzaamrijders' de pot spekken voor de Van Reenenschool, zo legt wethouder Erik Bekkering uit in een video van mediapartner NH Nieuws. De school is het goede doel dat door buurtbewoners is uitgekozen. De leerlingen hopen dat iedereen zich aan de snelheid houdt. Misschien staat er dan binnenkort wel een tokkelbaan op het speelveld tegenover de school.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl