Vanuit de studio in Broek op Langedijk is vrijdagavond het allereerste verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van Dijk en Waard gehouden. Aan de verkiezingen voor de nieuwe fusiegemeente van Heerhugowaard en Langedijk doen twaalf partijen mee. Elf partijen deden mee aan het debat en reageerden op stellingen over cameratoezicht, wonen, cultuur en andere actuele onderwerpen. Voor sommige lijsttrekkers was het de eerste keer dat ze in debat konden met de andere partijen.

Over woningbouw bestond weinig discussie: er moet de komende jaren flink gebouwd worden in de gemeente Dijk en Waard. Sommige partijen zoals PvdA en GroenLinks benadrukten wel dat er vooral sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen nodig waren. Andere stellingen gingen over cameratoezicht, grootschalige evenementen in recreatiegebied Geestmerambacht, Museum Broekerveiling, zwembaden, sportparken, en het behoud van de agrarische sector in de gemeente.

Van 22 tot en met 24 november zijn de stembussen open. Kijk hier de uitzending terug om er achter te komen hoe de politieke partijen reageerden op de voorgelegde stellingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl