Tim Jonker, aanvoerder van het herenteam van Mixed Hockeyclub Heerhugowaard, is hard op zoek naar versterking. Zijn team is niet zo groot en nu kampen liefst zes spelers met blessures. "Mogelijk kunnen we het veldseizoen niet afmaken", verzucht Tim. "Dit zou zonde zijn voor mij, ons team, de club, maar ook voor Heerhugowaard als geheel". Hij hoopt met een oproep via Heerhugowaard Centraal vers bloed aan te trekken.

MHC Heerhugowaard heeft het niet makkelijk. Al jaren loopt het (mannen)hockey in de wijde regio terug. Veel jongeren zitten dagelijks uren met hun mobieltje te pielen of gamen graag. Daarnaast zijn er door de jaren  heen minder verplichtende sporten en activiteiten bijgekomen, zoals freerunning en crossfit. Al meerdere seizoenen heeft de Waardse club nog maar één mannenteam.

En toen kwam corona. "Veel mensen zijn andere sporten of hobby’s gaan beoefenen en zijn daar nu wel tevreden mee", zegt Tim. "Bovendien hebben we momenteel te maken met een extreem hoog aantal pechblessures: zes maar liefst. Dit kunnen we bijna niet opvullen met jeugdleden en oudgedienden".

Op dit moment zijn er niet genoeg mannen voor de zaalcompetitie, die begin december start. Of dat goed komt, is nog maar de vraag. Tim Jonker hoopt op zijn minst dat het veldseizoen voortgezet kan worden. Zijn geblesseerde spelers hebben wat dat betreft tijd om te herstellen, maar voor de continuïteit is versterking van tussen de 18 en 35 jaar oud meer dan welkom.

MHC Heerhugowaard H1 komt uit in de 4e (en laagste) Klasse Poule B. "Het team is erg gevarieerd qua leeftijd, persoonlijkheid en hockeyervaring, maar is desalniettemin een hechte groep", licht Tim toe. "Er wordt fanatiek gesport en we strijden voor het hoogst haalbare. Maar er is na afloop ook genoeg ruimte voor gezelligheid. De club zelf is een echte familieclub waar iedereen welkom is en je snel veel nieuwe mensen leert kennen."

De mannen trainen op dinsdag en vrijdag van 20:00 tot 21:30 op het gloednieuwe waterveld. Wie interesse heeft om een kijkje te komen nemen of proeftrainingen te draaien, kan contact opnemen met Tim via 06-27614914 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op mhcheerhugowaard.nl en op facebook.com/Heerhugowaardheren1/.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl