Joël Laseur heeft zaterdag de fototentoonstelling ‘Onze kijk op Dijk en Waard’ geopend in het gemeentehuis van Heerhugowaard. De expositie bestaat uit 33 portretten van toekomstige Dijk en Waarders, met daarbij korte quotes, en is de komende maanden op verschillende locaties in Heerhugowaard en Langedijk te bekijken.

De 8-jarige Joël mocht, als een van de jongste geportretteerden, de expositie officieel openen door een lintje door te knippen. De aanwezigen reageerden enthousiast op de foto’s en er werd instemmend geknikt bij de quotes van de mensen op de foto. Zoals bij die van de 17-jarige Boris Honig: “Sint Pancras is een rustig ‘dorpie’. Mensen zijn vriendelijk en hebben tijd voor een praatje”.

Afgelopen zomer kregen fotografen Marjolein Ansink en Norbert Reijngoud de opdracht om toekomstige Dijk en Waarders op de foto te zetten. Jong en oud, met de wieg in Nederland of elders. Zij portretteerden 33 mensen met een eigen identiteit en een eigen verhaal over waarom zij juist in Heerhugowaard of Langedijk wonen. En naast hun verschillen, kwam ook een gedeelde liefde voor hun woonplaats. Sommigen waarderen de rust, anderen de vele voorzieningen of juist de gezelligheid. Volgens wethouder Jasper Nieuwenhuizen tonen de foto’s dat de nieuwe gemeente niet één identiteit heeft, maar vele facetten en gezichten kent. “Juist die verscheidenheid is de kracht van onze nieuwe gemeente. Samen kleuren we Dijk en Waard.”

De reizende foto-expositie staat vanaf dinsdag in Winkelcentrum Broekerveiling en daarna in het gemeentehuis van Heerhugowaard van 22 november tot en met 15 december. Daarna is de expositie nog op andere locaties te zien, zoals het Kloosterhof in Noord-Scharwoude en Winkelcentrum Middenwaard. Binnenkort is deze ook te zien op projecten.langedijkenheerhugowaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl