Het systeem dat informatie verstrekt over het aantal plekken in Alkmaarse parkeergarages is getroffen door diverse storingen. Inmiddels werken vijftien van de 37 informatieborden weer, maar voor herstel van de andere 22 is meer tijd nodig. Volgens wethouder Elly Konijn werken de leverancier en Parkeerservice hier hard aan.

Het parkeerverwijssysteem (PRIS) is inmiddels 18 jaar oud. Steeds meer onderdelen weigeren dienst en in sommige gevallen zijn ze niet meer te vervangen.  In voorbereiding op de installatie van het nieuwe PRIS is op 10 oktober een storing opgetreden in de aansturing van de borden. Daarbij kwam vorige week nog een storing in het GSM-netwerk van Vodefone. Hierdoor was er geen verbinding tussen de server en de borden. Die laatste twee storingen zijn inmiddels verholpen.

De combinatie van verouderde apparatuur, wegvallen van de besturing en het wegvallen van de communicatie heeft er wel toe geleid dat vijftien van de 37 borden nog niet werken. Een planning voor herstel of vervanging van de apparatuur wordt echter niet gegeven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl