Op weg naar de herindelingsverkiezingen van Dijk en Waard op 24 november zullen gemeenten Langedijk en Heerhugowaard op diverse manieren inwoners aansporen om te gaan stemmen en hen informeren over de deelnemende partijen.

Maandag 27 oktober komt het Kieskompas Dijk en Waard online. Hiermee kunnen stemmers inzicht krijgen in welke partijen het beste bij hun politieke standpunten passen. Het Kieskompas heeft de module 'Steffi', die uitleg biedt in eenvoudige taal.

Maandag 1 november lanceren de gemeenten een online enquête om jongeren te informeren over de lokale politiek en om hen aan te sporen te gaan stemmen. Er is een mooie prijs te winnen. Op 13, 14 of 15 november valt in Langedijk en Heerhugowaard het Verkiezingsmagazine op de mat, met allerlei informatie over de aankomende herindelingsverkiezingen.

Woensdag 17 november nemen de politieke partijen deel aan een Verkiezingsdebat in Cool te Heerhugowaard. Het debat wordt live uitgezonden op Heerhugowaard, Langedijk en Dijk en Waard Centraal.

Woensdag 24 november is het dan zo ver. Stemmen kan op die dag in een groot aantal stembureaus en er zullen weer stemstraten zijn waar inwoners vanuit de auto, vanaf de fiets of te voet kunnen stemmen. Op een aantal locaties is er de twee dagen voorafgaand al vervroegd stemmen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl