De Egmondse kunstschilder Katinka Krijgsman exposeert tijdens de Kunst10daagse van 22 tot 31 oktober in Café d'Alderliefste in Bergen. Uitbaatster Monique van Klaveren is blij dat zij het werk
van Krijgsman met de Hollandse bodem als inspiratiebron nu al weer voor de negende keer tijdens de Kunst10daagse kan tentoonstellen.

Krijgsman combineert haar fantasie met de dagelijkse werkelijkheid, een ondeugende flirt met de brave saaiheid. De resultaten hiervan zijn o.a. uitvergrote Delfts Blauwe borden met een nostalgische sfeer en een moderne knipoog. Elk driedimensionaal bord is uniek. Ze zijn stuk voor stuk handgemaakt en met olieverf beschilderd tot een puur Hollands tafereel in poëtisch realistische stijl.

Nieuw in de collectie is de serie “Dutch Masterpieces”. Kapot gevallen borden, weer aan elkaar geplakt, met op elk stukje scherf een juweel van een tafereel in Hollandse sferen, aansluitend bij het thema van deze Kunst10Daagse ‘The roaring twenty’s’. De scherven staan symbool voor de cultuur waar wij ons nu in bevinden, met alle ups en downs tijdens de Coronacrisis. Een voorproefje is te zien op katinka.nl.

De expositie is te zien tijdens de Kunst10Daagse Bergen van 22 t/m 31 oktober vanaf 11.00 uur in cafĂ© d’Alderliefste aan de Karel de Grotelaan 1A.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl