Tijdens deze Week van de Veiligheid organiseert jongerenorganisatie TeamAlert de projecten 'Kruispunt' en 'The Battle' op het Jan Arentsz in Zuid-Scharwoude. Op dinsdag en vrijdag gaan de scholieren met elkaar in discussie over (on)veiligheid en afleiding in het verkeer. De projecten hebben hun nut al bewezen op andere scholen.

Sinds 1 juli 2020 is het verboden om mobieltjes te gebruiken in het verkeer, want dit zorgde met regelmaat voor ongevallen. Toch gebeurt het nog erg vaak. Eén op de vijf fietsongevallen onder jongeren heeft te maken met mobieltjes. Vooral daarom organiseert TeamAlert, met financiële steun van de provincie, Kruispunt en The Battle op scholen.

Kruispunt is een competitief debat voor middelbare scholieren met drie spelronden. Te midden van verkeersborden, fietspaden en verkeerslichten voeren ze discussie over verkeersveiligheid, aan de hand van filmpjes en stellingen. Kruispunt heeft zijn nut al bewezen bij het vormen van bewustzijn en gedragsverandering.

Ook met The Battle worden jongeren zich meer bewust van de gevaren van afleiding in het verkeer. Twee teams strijden om de titel 'Baas in het verkeer!'. Al acterend en improviserend tackelen ze verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Ze beelden veilige en onveilige situaties uit, beantwoorden quizvragen en proberen samen een voornemen te formuleren voor verantwoorde deelname aan het verkeer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl