Jopie Glas uit Egmond aan Zee zoekt al twee jaar tevergeefs naar een geschikte woning. Ze woont één hoog, met buiten een voor haar gevaarlijke trap. Jopie is 82 jaar en slecht ter been door reuma. In augustus kwam ze in het nieuws toen de woning direct onder haar aan haar neus voorbijging. "Ik ben ontzettend bang dat ik vereenzaam", zei Jopie toen. Ze zit nu nog altijd in haar bovenwoning.

Er kwamen wel woningen vrij, maar geen geschikte. "Die waren allemaal ver buiten het centrum van Egmond aan Zee, wat betekent dat ze een half uur moet lopen om bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan", vertelt haar zoon Ab Glas tegen mediapartner NH Nieuws. De woning onder haar zou perfect geweest zijn, in haar vertrouwde omgeving.

Na de aandacht voor Jopie in het nieuws, volgde een vloedgolf aan reacties. "We zijn echt overdonderd door de vele steunbetuigingen. Ook kregen we berichten van mensen die wilden ruilen, maar daar zat niks bij. Mijn moeder wil in Egmond blijven en dicht bij het centrum, zodat ze dat wát ze nog kan op haar leeftijd, nog zo lang mogelijk kan blijven doen", vervolgt Ab.

Een van de reacties kwam van de 30-jarige Ab Oukarrou uit Castricum. Hij was diep geraakt, en ook verbaasd dat hij als jongere wél een seniorenwoning kreeg van Kennemer Wonen. "Ik woon als enige jongere tussen bejaarden, maar pas hier natuurlijk niet. Ik hou met alles rekening met mijn oudere buren, maar 'jong zijn' kan ik hier niet. Hoe kan het dat Jopie niet, maar ik wel zo'n woning krijg?"

Kennemer Wonen bood Jopie excuses aan. Ab Glas: "Dat hebben ze uitgebreid gedaan. Ze hebben uitgelegd hoe ze wel in aanmerking kan komen voor een benedenwoning. Ook hebben we afgesproken dat wanneer we een woning zien, we elkaar bellen. We hebben er vertrouwen in dat het uiteindelijk gaat lukken. Er zijn passende seniorenwoningen in het dorp. We moeten alleen wachten tot die vrijkomen. Mijn moeder wil nu vooral rust en rustig wachten tot er goed nieuws komt."

Een woordvoerder van de woningcorporatie laat NH Nieuws weten. "Wij hebben contact gehad met haar familie en aangegeven hoe zij in aanmerking kan komen voor een woning die beter past bij haar situatie. Er is geen tijdsindicatie te geven. Ze heeft een flink aantal inschrijfjaren en voldoet aan de voorwaarden om snel in aanmerking te komen voor een andere woning. Dus zodra zij reageert op een gewenst huis, bestaat er grote kans dat zij daar naartoe kan verhuizen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl