Het provinciebestuur en gemeenten in Noord-Holland verlenen coronasteun aan culturele instellingen die dit nodig hebben. Er wordt totaal 4,4 miljoen euro steun gegeven aan 46 culturele instellingen. Veertien instellingen in de regio krijgen totaal bijna 1,7 miljoen euro. Verreweg het grootste bedrag gaat naar Cool in Heerhugowaard: 383.000 euro. Op twee en drie staan het Bergense museum Kranenburgh en het Langedijker museum BroekerVeiling met 308.000 en 236.707 euro.

Nog drie organisaties krijgen meer dan een ton uit het provinciale coronafonds: Artiance (185.630 euro) en Podium Victorie (140.114 euro) in Alkmaar en Theater De Beun in Heiloo (112.500 euro). Stedelijk Museum Alkmaar kan rekenen op 96.114 euro. Verder gaan er tienduizenden euro's naar de Schermer Molens Stichting, het Alkmaarse Kaasmuseum, Cinebergen, Holland Music Sessions in Bergen en Bibliotheek Kennemerwaard voor drie vestigingen.

Vorig jaar werd 10 miljoen uitgekeerd aan zo'n 100 instellingen.  Het overgebleven geld is nu verdeeld. De provincie legde 65 procent van het bedrag in en de gemeenten 35 procent.

Zita Pels, gedeputeerde Cultuur: “Het is goed te zien dat de culturele sector weer publiek kan verwelkomen. Er worden opnieuw voorstellingen ingepland en tentoonstellingen geopend. Musea en monumenten hebben hun deuren weer geopend en verwelkomen inwoners én ook steeds vaker weer toeristen. Maar de culturele sector is enorm zwaar getroffen door de coronacrisis. Ook het afgelopen half jaar hebben veel instellingen wel kosten gemaakt en geen inkomsten gehad. Dat zorgt ervoor dat het voortbestaan vaak nog steeds onzeker is. Ik ben blij dat wij met het provinciale noodfonds en een cofinanciering van de Noord-Hollandse gemeenten de culturele sector nogmaals een steun in de rug kunnen geven." (foto: Frits de Beer)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl