De Duitse politie heeft dinsdag tijdens een grootschalige grenscontrole drie tieners uit Alkmaar gearresteerd voor drugssmokkel. Twee jongens van 15 en 17 jaar zaten in een auto die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot. In de wagen vond de politie vijf pakketjes met harddrugs, met een straatwaarde van 800.000 euro. Dat meldt de Duitse politie.

Het drietal werd dinsdag op een parkeerplaats aan de A40 vlakbij de Nederlandse grens aangehouden. De drie waren volgens de Duitse politie onderweg naar Duisburg om daar pakketten per post naar Engeland te versturen. Volgens de drie zou het gaan omom postpakketten van een bedrijf uit Duisburg voor voedingssupplementen voor te sporten. In de vijf pakken bleek 11,5 kilo xtc, 10 kilo crystal meth en 750 gram amfetamine te zitten. De jongen van zeventien had ook een mes bij zich.

De jonge mannen hebben geen verklaring afgelegd bij de recherche. De 15-jarige kon worden opgehaald door zijn ouders. De andere twee verdachte koeriers zitten vast voor de smokkel van drugs. De politie zegt verder niets over deze zaak, omdat ze in Duitsland zijn gearresteerd. Het openbaar ministerie is gevraagd naar een reactie over een eventuele overlevering naar Nederland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl