Peter B. uit Egmond-Binnen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en een rijverbod van een jaar, omdat hij op 22 januari een fietser omver had gereden. De 55-jarige man had hem even daarvoor bijna geraakt met zijn auto, terwijl de fietser zonder licht reed. De jongeman - zijn neef - had hem uitgescholden en was weggereden. Peter B. ging er achterna en reed hem aan.

Tijdens de zitting gaf B. aan spijt te hebben en dat het alleen de bedoeling was de fietser te laten schrikken. Dat meldt het NHD. Toen hij remde gleed hij tegen de fietser. Zijn neef stelde echter dat zijn om hem met piepende banden aanreed. Een getuige ondersteunt die versie en bovendien was er veel schade aan de tweewieler. B. beweerde ook dat hij niet wist dat de fietser zijn neef was. Een neef uit de kant van de familie waarmee hij in onmin leeft.

De man uit Egmond-Binnen heeft zelf al hulp gezocht vanwege zijn temperament. Hij stond er geen moment bij stil dat hij nog vier maanden voorwaardelijke celstraf had staan vanwege een eerdere veroordeling. Het Openbaar Ministerie eiste dat B. deze straf nu uitzit, plus nog eens twee maanden. Ondanks dat de politierechter het ernstig vond dat B. met zijn auto iemand aanreed, kreeg hij 120 uur taakstraf en een rijverbod van een jaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl