‘Even naar Leijsen’ in Schoorl voor een boek of wat speelgoed, het kan binnenkort niet meer. Wat begon als smederij Leijsen in de jaren '20 van de vorige eeuw eindigt anno 2021, na drie generaties, met de definitieve sluiting van de Bruna en Intertoys. Alphons en Yvonne Leijsen gaan met pensioen, maar ze hebben geen opvolgers. Op dit moment is er leegverkoop.

Het zal gek zijn, straks de laatste keer de deuren openen. Maar Alphons en Yvonne hebben al een tijdje aan het idee kunnen wennen. De familie kan op een mooie geschiedenis terugkijken. Het begon met overgrootvader- en moeder Leijsen, waarna opa en oma Leijsen de zaak overnamen. Alphons en Yvonne -inmiddels zelf opa en oma- zetten de zaak als vanzelf voort, waarbij zij ook nog enige tijd de ‘Marskramer’ aan de overzijde van de weg exploiteerden. Ook de vier kinderen werden in het huis boven de winkel grootgebracht.

De winkel is maar twee keer eerder gesloten geweest, al was dat dan tijdelijk. Een grote brand in november 1985 verwoestte het pand grotendeels, waarna de familie dankzij de hele buurt snel de draad weer op kon pakken. De tweede keer was in het voorjaar van 2021 door coronaregels. “Een surrealistische situatie voor ons, zeker aangezien onze pensioendatum al naderde en we niet wisten hoe lang de situatie nog zou gaan duren,” aldus Alphons. Ook na deze sluiting kwamen de ondernemers veerkrachtig terug.

Maar nu is het dus definitief einde verhaal. Zaterdag 2 oktober is de laatste openingsdag.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl