Gemeente Langedijk moet Sportcentrum De Geus 10.617,22 euro terugbetalen. De Raad van State oordeelt dat in december 2018 onrechtmatig 'zeer spoedeisende bestuursdwang' werd toegepast nadat de brandmeld- en ontruimingsinstallatie niet bleek te werken. De kosten kwamen voor rekening van het sportcentrum.

Bij controle op 4 december 2018 werkte de brandmeld- en ontruimingsinstallatie in het sportcentrum niet. Dat bleek bij controles op 5 en 6 december nog steeds het geval. Al op 7 december legde het college van B&W zeer spoedeisende bestuursdwang op. De Geus wilde BHV'ers inzetten maar het college wees zonder overleg brandwachten toe, tot 13 december. De kosten hiervoor zijn veel hoger.

De Geus maakte tevergeefs bezwaar en ving daarna ook bot bij een bestuursrechter. De Raad van State vindt echter wél dat het college de noodzaak van de ingreep niet heeft kunnen bewijzen. De Raad aanvaardt de verklaring van De Geus dat BHV'ers volstonden, temeer omdat een deel van het sportcentrum in het aankomende weekend dicht was, en het er rustiger zou zijn.

De Geus hoeft ook de proceskosten à 2.992 euro niet hoeft te betalen, die worden toegerekend aan door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl