00:00
55
00:00

Vanavond wordt hij officieel beëdigd en dan is Lars Voskuil burgemeester van gemeente Bergen. Een bijzonder moment voor de zeer ervaren bestuurder, die sinds enige tijd Bergen in zijn vizier had als plaats waar hij graag burgemeester zou willen zijn.

"Het burgemeesterschap stond al een tijdje heel hoog op het lijstje van rollen die ik graag zou willen vervullen, en als je om je heen kijkt weet je meteen waarom het Bergen is geworden", zo laat Voskuil Duinstreek Centraal weten tijdens een zeer ontspannen gesprek, afgelopen week op het strand van Camperduin.

Hij begon zijn bestuurlijke carrière in Naarden toen hij toetrad tot de lokale fractie van de PvdA. Later werd hij fractievoorzitter en bleef dat toen Naarden toetrad tot Gooise Meren. Daarna was Haarlem aan de beurt. Niet als lokale bestuurder, maar als PvdA-fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Noord-Holland. En nu gaat Voskuil dus aan de slag als burgemeester van Bergen.

Uit het profiel van de nieuwe burgemeester waaraan de burgers mochten meeschrijven bleek dat de belangrijkste wens voor een nieuwe 'eerste burger' is dat er gewerkt wordt aan vertrouwen. Dat onderschreven de gemeenteraadsleden in de uiteindelijke profielschets. Er is dus werk aan de winkel voor de nieuwe burgemeester.

En dat zou goed moeten komen volgens de kersverse burgervader: "Ik ben niet iemand die goed is in het op de winkel passen, ik heb dat ook in mijn brief laten weten. Maar ik hoop dat ik ook mijn achtergrond als mediator kan inzetten als dat nodig is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl