In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni werd brand gesticht bij een boetiek aan de C.F. Zeiler Boulevard in Bergen aan Zee. Het incident ging bijna onopgemerkt voorbij, maar de eigenaar van de boetiek zag wel wat schade en besloot de camerabeelden te bekijken. Daarop was niet alleen te zien dat een man de boetiek in brand probeerde te steken, maar ook flinke vlammen die gelukkig snel doofden. Alleen een zwarte plek op de vloer bleef zichtbaar.

Vijf dagen later, op 24 juni waren de gevolgen van een nieuwe poging tot brandstichting aanmerkelijk groter. Die nacht gingen meerdere inbraak- en brandalarmen af. Toen de politie ter plaatse kwam was er sprake van flinke rookontwikkeling.  Toen de brandweer het vuur had gedoofd, werd duidelijk dat de boetiek dit keer wel behoorlijke schade had opgelopen. Niet alleen het pand, maar ook de kleding en overige goederen bleken beschadigd en daardoor onverkoopbaar.

De man die verantwoordelijk is voor de brand op 19 juni, staat op beeld (zie foto) en de politie wil graag weten wie deze brandstichter (her)kent. Het is niet zeker dat de brandstichter van 19 juni ook verantwoordelijk is voor de brand van 24 juni. Het is echter wel opvallend dat in vijf dagen tijd twee keer brand is gesticht bij hetzelfde pand.

Getuigen of mensen die de man herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl