De politie van Alkmaar heeft het druk gehad het afgelopen weekend. Opvallend was dat drie meldingen gingen over iemand in het water. Zondagnacht begon het een man in duikpak in de Oudegracht. Daar bleek uiteindelijk niets loos; de man wilde zijn gezonken bootje bergen, zonder dat hij daar bekijks bij had.

De volgende nacht kreeg de politie melding van een vrouw in de Nieuwlandersingel. Ze bleek dronken en al kopje onder te zijn geweest. Agenten hebben haar op de kant getrokken en daarna met ambulancepersoneel naar het ziekenhuis laten gaan. Eenmaal terug op het bureau bleken collega's bezig te zijn met een verdachte in een rolstoel, die uit een sloot was gevist en helemaal onder de prut zat. "Soms moet je niet vragen wat de melding was, maar collega's gewoon helpen", voegt wijkagent Bas Wijnen nog aan zijn Tweet toe.

Verder moest de Alkmaarse politie ingrijpen toen iemand een stopteken negeerde op de Boekelerdijk. De man is klemgereden en toen bleek dat hij geen rijbewijs had en onder invloed van wiet of hash was. Op de N242 reed iemand een band aan gort en had hulp nodig en agenten hebben een dronken fietser van de N245 geplukt. "Totaal de weg kwijt. Bekeuring gegeven, zodat de persoon nog eens flink over deze gevaarlijke actie nadenkt in nuchtere toestand."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl