De overval, zaterdagochtend in de Israëlslaan in Alkmaar hakt er flink in bij sommige buurtbewoners. Een aantal zag het voorval op klaarlichte dag gebeuren, andere lagen nog te slapen. "Ik voel mij hier soms niet meer veilig", laat buurtbewoonster Gurie Ranzijn aan mediapartner NH Nieuws weten.

De overvallen automobilist werd zaterdagochtend door een grijze Citroën opgewacht toen hij de Israëlslaan in reed. Deze auto ramde het voertuig van de bestuurder. Met een voorwerp werd de achterkant van het autoraam ingeslagen. Volgens de buren gaat het om een 'gewone, simpele man', die naar zeggen een goudhandeltje heeft op de Zwarte Markt in Beverwijk.

Volgens een getuige, die vanuit haar bovenraam het voorval zag gebeuren, droegen de mannen bivakmutsen. "Ik stond boven en hoorde een klap, remmende banden. Ik dacht eerst dat het een aanrijding was, maar het bleek een overval te zijn geweest", vertelt de vrouw. Het voorval maakte flinke indruk en ze maakte zich zorgen over de bestuurder: "Ik vond het erg schokkend om te zien."

De overval was volgens haar ook niet heel logisch. "Ik vond het heel heftig. Ook omdat het op klaarlichte dag was 's ochtends, dus iedereen kon het ook zien." Maar erg soepel verliep de overval volgens haar niet. "Het liep voor geen meter. Het inslaan van de ruiten duurde voor mijn gevoel ook erg lang."

Buurman Han Eijman vertelt dat er al eerder bij het slachtoffer zou zijn ingebroken en dat de man al eerder is beroofd. "Het is al een paar keer gebeurd. Het is nooit leuk als het naast je huis gebeurt. Criminelen weten precies waar ze moeten zijn." Volgens hem gaat het om de zogenaamde 'kruimeldieven', die het op het slachtoffer en zijn 'tasje hadden gemunt' en gaat het in dit geval niet om de 'grote criminelen'. De politie zoekt op dit moment naar getuigen. (foto: Intervisual Studio)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl