[UPDATE]De motie is met 23 stemmen voor en 13 tegen aangenomen, dat betekent het einde van de coalitie.

Tijdens de extra raadsvergadering van de gemeente Alkmaar over de extra opvang van asielzoekers is een motie van wantrouwen ingediend door coalitiepartijen VVD, CDA en D66. De motie is gericht tegen coalitiepartijen GroenLinks en PvdA. Aanleiding: in ieder geval GroenLinks heeft de coalitiegenoten bewust niet betrokken bij de aanvraag voor deze extra raadsvergadering.

De vergadering, die om acht uur begon, werd afgetrapt met de vraag waarom initiatiefnemers PvdA en GroenLinks geen andere partijen dan Christen Unie, Partij voor de Dieren en Leefbaar Alkmaar hebben benaderd over de extra raadsvergadering.

Hierop reageerde PvdA'er Gijsbert van Iterson Scholten: "Gezien de spoed van de situatie hebben wij besloten om dit op deze manier te doen. Er is geen tijd om te soebatten, het is een tijd voor actie."

Fractievoorzitter Van der Rhee van de VVD nam hier geen genoegen mee en vroeg Ema Najetovic rechtstreeks of de partijen de coalitiegenoten bewust buiten het initiatief gelaten hadden. Hierop antwoordde Emanajetovic dat dit inderdaad het geval was.

Daarop werd na een korte schorsing de Motie van Wantrouwen in stelling gebracht. De vergadering en stemming zijn live te volgen via TV en Youtube.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl