Lana Broers en Manon Hoedjes uit Heerhugowaard hebben met elkaar drie keer goud veroverd tijdens de Nationale C Spelen in Amsterdam. Tijdens het officieuze NK Atletiek onder 16 jaar won Lana Broers op zaterdag de 300m horden in een dik persoonlijk record van 44,73s en op zondag de 80m horden in 11,77s. Manon Hoedjes zegevierde bij het kogelstoten met 12,84m, ook een ruime verbetering. Helaas is er voor de medaillewinnaars dit jaar geen interland door corona.

Lana kon zich in de series 300mh sparen voor de finale. Daarin kwam haar enige echte concurrente twee keer slecht uit voor een horde, maar kwam daarna hard terug terwijl Lana juist wat slordiger ging lopen. Het verschil was op de finish was nog maar 0,3s. De Heerhugowaardse staat nu dertiende allertijden op dit onderdeel. De volgende dag bleek ze goed hersteld. In de series 80mh evenaarde Lana haar record van 11,69s ondanks een slechte start. De halve finale ging minder goed maar ze was wel weer de snelste. De finale won de Hylas-atlete met een val over de finish diepe dip voorover en een val in 11,79s.

Manon Hoedjes plaatste zich eenvoudig voor de eindstrijd bij het kogelstoten (12,46m, een record) en dat lukte ook probleemloos met de discus. In de discusfinale bleef ze steken op een teleurstellende 28,72m en een achtste plaats, maar met de kogel nam ze revanche. De Hera-atlete pakte de leiding met 12,76m maar werd gepasseerd door de nationale ranglijstaanvoeder met 12,84m. Daarna stootte Manon exact even ver, en pakte de leiding terug, omdat dan de tweede afstand doorslaggevend is. Haar concurrente kon daar niet meer aan tippen.

Ook de andere Heranen presteerden goed. Meike Rozemeijer pakte de vierde plaats op de 800m in een persoonlijke recordtijd van 2:20,54 min. Ondanks de vierde plek was ze erg blij, want ze eindigde al voor een aantal meiden met snellere records. En dan was er nog Malin Schouten, die zaterdag zonder problemen de kwalificatiehoogte van 1,55m sprong en de volgende dag in de finale tot 1,57m en een achtste plaats kwam. De 1,65m lange Heraan heeft 1,62m staan, maar kampte met voetklachten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl