Jan Kramer uit Zuid-Scharwoude stapt over van CDA Dijk en Waard naar DOP. Het was al bekend dat hij zich bij het CDA niet meer verkiesbaar zou stellen, maar waarschijnlijk wel politiek actief zou blijven. Nu is duidelijk dat hij dit zal doen bij de Dijk&Waardse Onafhankelijke Partij. En mocht hij gevraagd worden om wethouder te worden, zal hij zeker geen 'nee' zeggen.

"Ik heb gekozen voor een partij die dicht bij de mensen staat en zichzelf al jarenlang bewijst", licht de voormalig CDA-prominent Kramer toe via sociale media. "Een club die lang bestaat en kiest voor het heel vroeg betrekken van bewoners bij keuzes die de gemeente maakt. Niet over jou praten, maar met jou. Het verkiezingsprogramma volgt, dan zal ik er ook meer over vertellen."

Jan Kramer is niet te spreken over het CDA omgaat met zijn mensen. Hij benoemt specifiek Kamerlid Pieter Omtzigt, wiens toekomst na zijn ziekteverlof overigens nog in het ongewisse is. Ook binnen de Dijk en Waardse fractie is er opschudding. Onlangs maakte fractievoorzitter Gerard Rep bekend zijn raadstermijn onafhankelijk af te maken en spuwde daarbij zijn gal over het bestuur. Jan Kramer houdt zich hierover op de vlakte. "Dat staat niet juist." (foto: Facebook / Jan Kramer)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl