In De Groene Zwaan in De Rijp is op 25 september de muzikale voorstelling In de Schaduw van het Achterhuis. Tijdens het optreden van Donna Musica wordt een persoonlijk familieverhaal verteld dat zich vóór, in en na de oorlog afspeelt. Over hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden kwamen.

De grootouders van Sandra Kox, de violiste van Donna Musica, raakten bevriend met de ouders van Anne Frank en Miep en Jan Gies, de helpers van de onderduikers in het Achterhuis. Passages in het dagboek van Anne verhalen over de geboorte van Sandra’s moeder en over haar opa. Zelfs de hond van de familie komt voorbij. Maar het verhaal gaat vooral over het leven van mensen dat ondanks de verschrikkingen van de oorlog toch gewoon doorging.

Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling op basis van het dagboek van Miep Gies, gesprekken met en herinneringen van direct betrokkenen en fragmenten uit het dagboek van Anne Frank. Pianist Hendrik-Jan Bosma is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving en arrangementen. De muziek en liederen die het verhaal omlijsten zijn licht van toon, soms wrang, dan weer verstild en hoopvol.

De toegang is 16 euro. Kaarten moeten vooraf worden gereserveerd bij De Groene Zwaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl