PvdD-fractievoorzitter Janine Visser stapt uit de Alkmaarse gemeenteraad. Ze kampt inmiddels al anderhalf jaar met burn-out klachten. Met met de onderbrekingen door corona en het zomerreces trok ze zichzelf er nog weer door, maar nu lukt dat niet meer. "Het raadswerk is hartstikke leuk, dat is het niet. Ik had graag de eindstreep gehaald, maar ik heb teveel hooi op mijn vork. Ik moet toch echt even aan mezelf denken. Het was geen makkelijk besluit."

Janine stapte in maart 2018 als PvdD-fractievoorzitter de Alkmaarse gemeenteraad in. Ze was nog onervaren, maar had alle vertrouwen in zichzelf. In 2019 kreeg werd ze daarnaast en onverwacht en onbedoeld verkozen tot PvdD-Statenlid voor de provincie. "Dat was eigenlijk voor de lijstvulling, ik wilde voor PvdD Alkmaar actief blijven."

"De afgelopen maanden heb ik geprobeerd een betere balans te vinden tussen mijn werk, de politiek en mijn privéleven, maar nu is de rek er helemaal uit" vervolgt Visser. "De dingen waar ik extra energie van krijg schoten er steeds meer bij in. Ik maak graag vegan taarten, cakes en koekjes en ik werk graag in mijn moestuin. Maar daar had ik de tijd of de energie niet meer voor. Toen iemand vroeg hoe lang ik hier nog meer door ging was dat wel een wake-up call."

Janine zal haar taken na de eerstvolgende reguliere raadsvergadering op zaterdag 23 september overdragen. Mogelijk maakt ze voor die tijd nog ruimte voor een ingelaste vergadering over opvang voor vluchtelingen uit Afghanistan...

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl